Eindeloze variatie | Tegels

De ene tegel is de andere niet. Er zijn zoveel soorten, maten en kleuren dat er voor elke stijl of beleving wel een geschikte tegelvloer te vinden is. Of een mooie tegel voor tegen de wand te kiezen is. Dus, wordt het een houtmotief of juist een betonlook, een strakke unikleur of juist gemêleerd? De tegel, een praktisch materiaal met vele mogelijkheden.

🔸 Keramiek

Een keramische tegel bestaat uit een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties dat gebakken wordt. Een echt natuurproduct dus dat afhankelijk van de soort wel tegen een stootje kan. Het materiaal is over het algemeen namelijk hard, hygiënisch, krasvast en gemakkelijk schoon te maken. Ideaal voor in de badkamer dus. Er bestaan diverse soorten keramische tegels: denk aan terracotta, cementtegels, grestegels, porcellanato. Veel keramiektegels hebben een niet doordringbaar oppervlakte maar er zijn er ook die een grotere poreusheid hebben en dus vocht opnemen. Iets om op te letten in de badkamer dus. Daarnaast kunnen keramische tegels een toplaag hebben van glazuur, hierdoor glanzen ze meer en kunnen ze ook een leuk kleurtje krijgen.

🔸 Natuursteen

Een natuursteen tegelvloer is ook een echt natuurproduct en kan onder andere bestaan uit hardsteen, kalksteen, marmer, graniet, leisteen of kwartsiet. Het wordt rechtstreeks uit de natuur gewonnen, elke tegel zal dan ook uniek zijn.

🔸 Warmte en variatie

Met het formaat van de tegel is eindeloos te variëren. Een kleine tegel voor een speels effect tegen een wand of juist een grote tegel voor meer rust, tegels in verschillende kleurschakeringen of juist in een specifieke kleur, het is maar net waar je hart sneller van gaat kloppen. Onder de tegel kan heel goed een vloerverwarmingsmat geplaatst worden. Eenvoudig te installeren en het zorgt voor extra comfort bij het gebruik. De tegel voelt aangenaam aan wanneer je hier met blote voeten op loopt en dat is in de badkamer toch wel zo prettig.