login

Oudolf jr. – Hollandse & Friese Witjes Amsterdam

Nieuwe Herengracht 97
1011 RX AMSTERDAM Nederland, regio Amsterdam
06-16005000
06-16005000

Oudolf jr is leverancier van authentieke bouwmaterialen, met als specialiteit oud-hollandse/Friese 'witjes'. Onze witjes zijn replica's van Nederlandse wandtegels zoals die al vanaf de 16e eeuw gemaakt worden.

Bijzonder aan de witjes is de subtiele kleurschakering die je binnen één baksel aantreft. Behalve de bijna zuiver witte tegels zijn er tegels met een zweem van roze, andere neigen enigszins naar blauw, groen of grijs. Op een groter oppervlak zorgt dat voor een levendig effect. De wandtegel die wij aanbieden kunnen wij in verschillende uitvoeringen leveren: in één kleur, of met kleurschakeringen met/zonder craquelé.

Kom gerust eens kijken en laat u verrassen door de eindeloze mogelijkheden!

Onze oud-Hollandse witjes komen het beste tot hun recht wanneer u ze ‘in het echt’ bekijkt en in de hand kunt nemen. U bent dan ook van harte welkom in onze showroom met Hollandse witjes in Amsterdam of Hummelo. Uiteraard geven wij u hierbij graag deskundig advies over wat er allemaal mogelijk is.

Onze showrooms zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via het contactformulier of telefonisch. Wij hopen u spoedig in onze showroom te mogen begroeten!

Servicepunt Amsterdam - Alleen op vrijdag en zaterdag op afspraak!
Nieuwe herengracht 97, Amsterdam ( Pieter Oudolf 06-16005000)

Openingstijden

Vrijdag : Op Afspraak
Zaterdag : Op Afspraak

U kunt betalen met

               

Foto galerij

20 jaar dé specialist Oudolf jr

Al meer dan 20 jaar is Oudolf jr dé specialist in ambachtelijk gemaakte Hollandse tegels

Onze collectie witjes wordt in – door ons zorgvuldig geselecteerde – Nederlandse ateliers op traditionele manier, met de hand, vervaardigd. Daardoor bezitten zij de unieke, rijke uitstraling die hen al eeuwenlang zo geliefd maakt.

Bekijk onze website hollandsewitjes.nl  👍

Leverancier van Hollandse & Friese witjes ♡

Kom gerust eens kijken en laat u verrassen door de eindeloze mogelijkheden!

Onze oud-Hollandse witjes komen het beste tot hun recht wanneer u ze ‘in het echt’ bekijkt en in de hand kunt nemen. U bent dan ook van harte welkom in onze showroom met Hollandse witjes in Amsterdam of Hummelo. Uiteraard geven wij u hierbij graag deskundig advies over wat er allemaal mogelijk is.

Onze showrooms zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via het contactformulier of 📞 (+31 (0) 61600 5000) 
Wij hopen u spoedig in onze showroom te mogen begroeten!

Hollandse witjes in de 21ste eeuw

De Hollandse witjes van toen zijn ook nu nog steeds populair. Onze oud-Hollandse witjes worden uitsluitend in Nederland op ambachtelijke manier gemaakt, waardoor ze met recht het predicaat ‘Hollands Product ’ verdienen.

Er zijn namelijk ook veel tegeltjes verkrijgbaar die op grote schaal in het buitenland fabrieksmatig worden geproduceerd. Dit zijn echter geen originele witjes en deze tegels missen de uitstraling van onze oud-Hollandse witjes die op ambachtelijke manier worden gemaakt en daardoor de beroemde uitstraling en kwaliteit bezitten van de historische tegels.

Ook voor eigentijdse projecten

De witjes van Oudolf jr hebben de authentieke look en feel van weleer maar passen ook perfect bij eigentijdse en moderne projecten. Zorg er in dat geval voor dat u de wandtegeltjes ‘koud’ of met een minimale voeg plaatst.

De oud-Hollandse witjes van Oudolf jr worden nog altijd in Nederland gemaakt.

Weliswaar anders dan eeuwen geleden, maar nog steeds op ambachtelijke wijze. Desgewenst kunnen we de wandtegeltjes van authentieke kenmerken voorzien. Wat dacht u van oud-Hollandse tegeltjes met kleurschakeringen, een craquelé (link foto) of de authentieke (bak)puntjes ? Precies zoals onze voorouders ze vierhonderd jaar geleden al maakten!

Wij zijn een interessante partner voor de architect, designer en aannemer.

Oudolf jr. heeft een breed assortiment Hollandse wandtegels dat altijd uit voorraad geleverd kan worden en kunnen wij op basis van onze ervaring meedenken met projecten. Daarnaast hebben wij gratis samples van onze collecties beschikbaar voor architecten, designers en aannemers. Deze samples worden gebruikt voor het maken van moods voor projecten en als monstermateriaal voor hun klanten. Onze tegels zijn op deze manier al in vele projecten en huizen in binnen- en buitenland toegepast.

Het Hollandse witje is een bekend Nederlands wandtegeltje.

Net zo bekend als het ‘witje’ zijn de met Delfts blauw handgedecoreerde tegels die u nog altijd in oude huizen en boerderijen kunt bewonderen. Oorspronkelijk geïnspireerd op het 17e eeuwse Chinese porselein dat in die tijd bedoeld was om te pronken; om rijkdom uit te stralen. Deze tegels worden ook wel Delftse tegeltjes genoemd. Ze werden vooral in de keuken of rond de open haard gebruikt. Denk maar eens terug aan het huis van uw grootouders. Dan ziet u deze handgedecoreerde tegeltjes vast zo weer voor u.

Wij zijn naast leverancier van de oud-Hollandse witjes ook leverancier van handgedecoreerde oud-Hollandse tegeltjes. Lees meer >>