Zwarte kranen in de badkamer - hoe maak je ze schoon?

Zwarte kranen in de badkamer - hoe maak je ze schoon?

Wordt de zwarte kraan in de badkamer snel vuil?

Veel interieurontwerpers zeggen dat een zwarte kraan een praktischer keuze is, omdat je er geen vuil op ziet. Vuil valt tenminste niet zo op als bij chromen kranen. De waarheid is echter dat fabrikanten nog geen kraan hebben gemaakt, die helemaal niet vuil wordt. 

De meeste zwarte kranen hebben een speciale coating die beschermt tegen vlekken en aanslag. Vingerafdrukken zijn beslist minder zichtbaar op zwarte kranen, dus die zijn geweldig voor een huis waar ook kinderen wonen. Ze zijn daarom een betere keuze, als ze passen bij de stijl van je badkamer. 

Zwarte kranen, hoe moet je die schoonmaken? 

Vermijd vooral schoonmaakmiddelen die chloor of zuur bevatten. Deze twee ingrediënten kunnen het uiterlijk van een zwarte kraan onherroepelijk beschadigen, omdat ze zeer agressief zijn. Gebruik ook geen ruwe sponzen, die kunnen krassen achterlaten. 

Zachte lotions en reinigende middelen werken daarbij goed. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons. Een fijne microvezeldoek werkt er goed bij. En vergeet niet de zwarte kraan altijd droog te vegen. 

Thuisbereidingen voor het schoonmaken van zwarte kranen  

Afwasmiddel; Combineer het met water in een verhouding van 1:1. Daarna maak je zwarte kraan schoon met een zachte doek of spons.

Een mengsel van water en azijn; Meng de twee ingrediënten 1:1 en maak dan de kraan goed schoon. 

Om een zwarte kraan te ontkalken, kun je wattenstaafjes weken in een mengsel van water en azijn en ze op de kraan leggen. Laat de watten een half uur zitten en was de kraan dan gewoon af met warm water. Kalkaanslag moet gemakkelijk te verwijderen zijn. 

LET OP: Maak zwarte kranen nooit alleen met azijn schoon. Het kan het uiterlijk beschadigen. 

 

RB Sanitair Tiel